Kan wel zien en voelen dat de Aarde opwarmt.

Sneew

SneewNepnieuws – De Happy Complotter –  Rijkswaterstaat heeft tot nu toe 50 procent meer strooizout gebruikt dan in de vorige winter. Sinds oktober hebben de strooiwagens van de overheidsdienst 61,5 miljoen kilo zout op het Nederlandse wegennet uitgestrooid. Van opwarming is vooralsnog geen sprake want ik zit te sterven van de kou! Heb al ijsberen met een jas aan gezien. Trouwens over de ijsbeer. Door de opwarming sterven ze uit. M’n reet!!!  Zie hier.

Voorlopig heeft Rijkswaterstaat nog genoeg zout. Ja, de regering ook  om in je wonden te smeren. De totale wintervoorraad bedraagt maar liefst 200 miljoen kilo. Dat is veel jonguhhh…Om gladheid te bestrijden op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, heeft de dienst 546 strooiwagens ter beschikking. Die rukken uit wanneer het geautomatiseerde meldsysteem van Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid.

Volgens Weeronline gaat  sneeuwen en wordt het dus nat. Maar het kan ook dooien. Vanaf vanavond kan verspreid over het land lichte sneeuw en motsneeuw vallen. Door deze neerslag en door bevriezing van natte wegen kan het glad worden, verwacht het weerbureau.